RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jojo-børs endte i pluss

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Investorene på Wall Street hadde problemer med å bestemme retningen.

De amerikanske børsene var preget av usikkerhet torsdag. Verdens mest kjente indeks Dow Jones vippet mellom pluss og minus nesten tyve ganger, men alle de tre viktigste indeksene kom til slutt i land og endte i pluss.

NA24 - din næringslivsavis

De amerikanske børsene var ventet å åpne opp og investorene på Wall Street oppfylte spådommen og sendte først aksjene oppover, men etter en liten stund var det røde tall som dominerte. Slik vekslet det mellom pluss og minus gjennom hele handelen for så å ende i pluss.

Avventer sysselsettingsrapport
Hovedgrunnen til dagens usikre stemning, er at aksjemarkedet er avventende i forkant av fredagens sysselsettingsrapport.

- Fredagens sysselsettingsrapport kan bli en skikkelig distraksjon for markedet, og det med god grunn. Antall personer i arbeid, hvor de arbeider og hvor mye de får betalt, forteller en hel del om økonomien, sier senior investeringsstrateg Alan Gayle i Trusco Capital Management til Yahoo Finance.

Det er ventet at rapporten vil vise at arbeidsmarkedet tar seg opp igjen etter at lønnsutbetalingen falt for første gang på fire år i august.

100.000 nye arbeidsplasser
Onsdag ble det sluppet tall som viser at 58.000 nye arbeidsplasser ble skapt innen det private arbeidslivet i september. Samtidig ble tilsvarende tall for onsdag nedjustert med 11.000. Det indikerer at 100.000 nye personer blir ført opp på lønningslistene som ikke omfatter jordbruket. Fredagens rapport vil dessuten si noe om ledighetsraten i USA.

Før den tid er det allerede kommet en oversikt over hvor mange ledige som søker om arbeidstrygt i verdens største økonomi. I forrige uke møtte det opp 317.000 førstegangssøkere til ledighetstrygd. Det er en oppgang på 16.000 sammenlignet med uken før og høyere enn de 310.000 økonomene hadde forventet. Antallet gjengangere som ønsker ledighetstrygd falt til 2.541.000.

- Selv om søknadene ble høyere, er det fortsatt innen et magert spekter og reflekterer et sunt arbeidsmarked, og fortsatt uoverensstemmende med fallet på 4.000 i sysselsetting i august, skriver analytikerne i Action Economics ifølge Marketwatch.

Sterk kredittvekst og uendret EU-rente
Den europeiske sentralbanksjefen Jean-Claude Trichet annonserte torsdag at han vil holde renten uendret på fire prosent og viste til at kredittveksten holder seg sterk.

Oljeprisen opp igjen
I den amerikanske handelen har oljeprisen igjen sneket seg godt over 81 dollar fatet. Da råvarebørsen i New York stengte hadde frontkontrakten på referanseoljen WTI steg med 1,5 prosent til 81,44 dollar fatet.

- Det er mye nervøsitet om et stramt produktmarked, sier Michael Lynch ved Strategic Energy & Economic Research til Bloomberg News.

Dagens nøkkeltall:
Dow Jones + 0,04% til 13.974,31

Nasdaq + 0.15% 2.733,57

S&P 500 + 0,21% til 1.542,84

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere