RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Nasa/AP/Scanpix)

Jorda på sitt vakreste

Sist oppdatert:
I dag er Jordas dag, og vi feirer med noen av de vakreste bildene som er tatt av vår planet.

Siden 1970 har jordas dag blitt markert over hele verden den 22. april. Markeringen gjøres for å sette fokus på natur og miljø, samt å hylle Jorda i all sin skjønnhet.

De som har sett Jorda fra verdensrommet har aldri blitt uberørt.

Nasa har publisert noen av sine vakreste bilder av jorden. Se de nederst i saken.

I forbindelse med årets markering har nyhetsbyrået AP spurt romfarere hvordan det var å se jorden fra rommet:

- De var den eneste fargen vi kunne se i universet. Vi lever på et lite støvfnugg til venstre i en ganske gedigen galakse. Dette er det vi mennesker har. Det slår meg at det er en skam at vi krangler om olje og grenser, sa Bill Anders som var med på Apollo 8-ferden.

- Den rene og skjære skjønnheten fikk meg til å gråte. Dersom folk kunne se jorda herfra, se den uten grenser, uten forskjeller i rase eller religion, ville de hatt et helt annet perspektiv. Fordi når du ser den fra dette ståstedet, kan du ikke tenke på ditt hjem eller ditt land, det eneste du ser er én jord (Anousheh Ansari, iransk-amerikansk romturist)

- Her oppe fra ser den liten og avgrenset ut, og den ser skjør ut. Den ser virkelig ut som et bittelite sted der vi bor i det enorme vidstrakte rommet. Det ga meg lyst til å virkelig ta var e på jorda (Winston Scott, som to ganger har vært på oppdrag i romferge)

- Jeg reiste fra jorda tre ganger. Jeg fant ikke noe annet sted å dra. Vær så snill å ta være på Romfergen jorden (Wally Schirra, var med på Mercury, Gemini og Apollo-oppdrag på 60-tallet.

- Vi dro hele denne veien for å utforske månen, og det viktigste var at vi oppdaget jorden. (Astronaut Bill Anders)

Se Nasas vakreste bilder av jorden her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere