RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

Jordskjelv rammet Afghanistan

Sist oppdatert:
Et sterkt jordskjelv som målte 6,7 på Richters skala rammet natt til tirsdag i Afghanistan.

Ifølge USAs geologiske overvåkning var episenteret for skjelvet Hindu Kush-regionen nordøst i Aghanistan. Også Pakistan ble rystet av skjelvingene, melder nyhetsbyrået AP.

Jordskjelvet fant sted rett før klokka 2.30 om morgenen afghansk tid. Det er så langt ikke rapportert om skader.

Skjelvet kunne kjennes rundt 10 mil sørøst for Feyzabad i Hindu Kush-fjellene og 320 kilometer unna,. I Islamabad i Pakistan. Og så i Kabul merket innbyggerne jordskjelvet.

- Det var et kraftig skjelv, sa den lokale politisjefen Shah Jahan Noori. Han sa han ikke har vært i stand til å få kontakt med fjernliggende provinser i provinsen nær grensen til Pakistan, derfor har han ingen informasjon om eventuelle skadde eller ødeleggelser.

Guvernør Abdul Majid i Badakhshan-provinsen sier til nyhetsbyrået at grunnen ristet under ham i to minutter. Han legger til at de ikke vet noe om tilstanden i fjellområdene der skjelvet rammet, fordi kommunikasjonen er så dårlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere