RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jordskjelv skapte atomtestpanikk

Sist oppdatert:
Japan mistenkte at Nord-Korea hadde foretatt en ny atomprøvesprengning natt til onsdag, men det viste seg å være et jordskjelv.

Ifølge det japanske meteorologiske institutt, er det blitt registrert rystelser som måler 6.0 på Richters skala nord i Japan natt til onsdag. Det er ikke utsendt noen tsunamivarsel. Dette melder nyhetsbyråaet AP.

Japanske myndigheter fryktet først at det dreide seg om en ny atomprøvesprengning, men dette viser seg å ikke være tilfellet.

Ingen registrering
Ifølge sørkoreanske myndigheter, har ikke det seismiske overvåkningssenteret registrert noen rystelser som kan tyde på at det har blitt gjennomført en ny atomprøvesprengning.

Det amerikanske overvåkningssenteret opplyser om at heller ikke de har registrert noen seismisk aktivitet.

Forberedes på atomkrig
Prøvesprengningen i Nord-Korea har skapt stor usikkerhet Asia. Onsdag morgen rapporterte nyhetsbyrået Yonhap at Sør-Koreas forsvarssjef har bedt forsvarsministeren om å forberede landets militærstyrker på en eventuell atomkrig.

FNs sikkerhetsråd fortsetter onsdag å diskutere mulige sanksjoner mot Nord-Korea. Ifølge nyhetsbyrået Yonhap, har nordkoreanske myndigheter uttalt at slike sanksjoner vil være ensbetydende med krig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere