Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jordskjelv utløste panikk

Foto: REUTERS/Kimimasa Mayama
Sist oppdatert:
Et jordskjelv som målte 6,2 på Richters skala rystet Øst-Sulawesi i Indonesia mandag morgen og spredte panikk blant innbyggerne. Også i Tyrkia var det jordskjelv.

Skjelvet i Indonesia kommer en snau måned etter jordskjelvet som utløste tsunamikatastrofen i Det indiske hav og særlig krevde mange dødsofre i Indonesia.

Et kraftig skjelv kunne også merkes i Aceh-provinsens hovedstad, Banda Aceh, mandag, der bygninger ristet og innbyggerne løp skrekkslagne ut i gatene, melder Reuters.

- Vi har fått rapporter fra Vest-Donggala om at en er død og en er alvorlig skadd. I Pailu er flere butikker ødelagt, opplyste Victor Batara hos politiet i provinshovedstaden Palu.

Palu ligger cirka 16 kilometer fra skjelvets episenter, og mange innbyggere fryktet at en ny tsunamibølge kunne være på vei.

Ved sykehuset i Palu flyktet mange pasienter i panikk ut i gatene. Flyplassen i Palu skal være stengt på grunn av ødeleggelser etter skjelvet.

Indonesia, med sine 17.000 øyer, er verdens fjerde mest folkerike stat og ligger ved et urolig geologisk belte der forskyvninger stadig fører til jordskjelv og vulkanutbrudd, rapporterer Reuters.

Jordskjelvet i Tyrkia kunne merkes blant annet på turiststedet Kas og Antalya, melder Sveriges Radio.

I den indiske byen panikk brøt det ut panikk etter et svakt jordskjelv i Stillehavet øst for India. Skjelvet hadde sentrum under Andaman-øyene, som var blant øyene som ble rammet av flodbølgene 26. desember.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!