*Nettavisen* Nyheter.

«Jordskjelvoffer» var svindler

Nyhetsbyråene meldte tirsdag den lykkelige historien om en 40 år gammel mann som ble funnet i live i ruinene av huset sitt i Iran, åtte dager etter jordskjelvet. Men historien kun er forsøk på å skaffe narkotika.

01.03.05 13:35

Det offisielle iranske nyhetsbyrået IRNA meldte tirsdag om 40 år gamle Ahmad Habibzadeh som ble funnet i live av redningsmannskaper tirsdag, etter å ha blitt begravd da huset hans i Zarand raste sammen under jordskjelvet for åtte dager siden. Historien ble plukket opp av internasjonale nyhetsbyråer, og både Reuters og AP viderebrakte saken.

Noen timer senere melder Reuters at flere i helsemyndighetene har kontaktet dem og fortalt at historien var oppspinn.

Lederen for helsemyndighetene, Hassan Seifeddini i byen opplyser at 40-åringen ble brakt til sykehuset av to venner som hevdet de hadde gravd ham ut av ruinene.

- Men da legene sjekket ham, ble de mistenksomme fordi de ikke fant noen tegn til dehydrering eller andre symptomer som kunne vise at han hadde ligget under ruinene. Han hadde imidlertid opium i blodet, sier Seifiddini til Reuters.

Det viste seg at 40-åringen var en rusmisbruker som hadde diktet opp historien sammen med vennene sine. Formålet var å få tak i narkotika, deriblant morfin.

Over 600 personer døde og 1400 ble skadd i jordskjelvet, som målte 6,4 på Richters scala.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.