RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Journalistdrap trolig oppklart

Foto: AP Photo/Sergei Chuzavkov
Sist oppdatert:
I går ble hodet til den drepte ukrainske journalisten Georgij Gongadze funnet. Myndighetene i landet sier de vet hvem som beordret drapet.

Den regimekritiske Georgij Gongadze (31) var svært skeptisk til daværende president Leonid Kutsjma, og arbeidet med å avdekke korrupsjon og andre ulovligheter utført av presidenten og hans støttespillere.

Forsvant i 2000
Journalisten forsvant 16. september 2000, og hans hodeløse lik ble funnet etter en og en halv måned. I går meldte den ukrainske TV-stasjonen Kanal 5 at hodet var funnet ved munningen til elven Dniepr.

Interfax meldte samtidig at tre menn er arrestert i forbindelse med drapet. En gruppe politioffiserer har vært delaktige i arrestasjonen av Gongadze den dagen han forsvant. To oberster og en general i innenriksministeriet skal være blant de arresterte.

- Vet hvem som ga ordren
Alle de arresterte skal ha vært tilstede da drapet ble begått, men flere personer kan ifølge etterforskerne ha vært involvert.

Ukrainas sjefsetterforsker, Svyatoslav Piskun, sa ifølge nyhetsbyrået AP tirsdag at etterforskerne visste hvem som hadde beordret drapet på journalisten, men nektet å identifisere vedkommende.

Han sa også at drapsmennene var identifisert, men at det ennå ikke var tatt ut siktelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere