Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Journalister angrep demonstranter

Foto: Kim Kyung-Hoon (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Nordkoreanske journalister gikk i fullt raseri løs på en gruppe demonstranter under universitetslekene i Sør-Korea søndag.

Etter slagsmålet truet Nord-Korea med å reise hjem fra lekene dersom det blir flere demonstrasjoner, og krevde en unnskyldning fra Sør-Koreas myndigheter. Det rapporterer NTB-Reuters.

Slag og spark

En håndfull aktivister demonstrerte utenfor mediesenteret mot brudd på menneskerettighetene i Nord-Korea. Nordkoreanske journalister likte det så dårlig at de gikk løs på demonstrantene med slag og spark.

Den tyske legen Norbert Vollertsen, som organiserte demonstrasjonen, ble skadd og måtte fraktes bort på bare. 100 politifolk brukte ti minutter på å gjenopprette orden.

Boikott

Nord-Korea truet forrige uke med å boikotte universitetslekene i Daegu i protest mot demonstrasjoner i Seoul hvor aktivister brente Nord-Koreas flagg og bilder av landets leder Kim Jong-il.

Først da Sør-Koreas president Roh Moo-hyun ba om unnskyldning sendte Nord-Korea sin tropp til lekene: 94 utøvere, 24 pressefolk og en heiagjeng på 300.

Troppene fra nord og sør marsjerte sammen under et felles flagg under åpningsseremonien torsdag. Søndag var idyllen over.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!