RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Journalister ble skutt som hevn for NATO-angrep

Den tyske fotografen Anja Niedringhaus ble drept da en politimann åpnet ild mot henne og en journalistkollega fra nyhetsbyrået AP i Afghanistan 4. april.
Den tyske fotografen Anja Niedringhaus ble drept da en politimann åpnet ild mot henne og en journalistkollega fra nyhetsbyrået AP i Afghanistan 4. april. Foto: AP / Reuters / NTB scanpix
Den afghanske politimannen som skjøt to journalister fra nyhetsbyrået AP, har forklart at han gjorde det som hevn for et NATO-angrep mot politimannens hjemsted.

Det var den tyske fotografen Anja Niedringhaus og den canadiske journalisten Kathy Gannon som ble skutt av politimannen. Angrepet fant sted ved en veisperring i provisen Khost øst i Afghanistan.

Niedringhaus døde på stedet, mens Gannon ble alvorlig såret i angrepet.

Ifølge politiet i Khost har gjerningsmannen tilstått i avhør.

– Han sa han skjøt journalistene for å ta hevn for NATOs luftangrep mot landsbyen han kommer fra i Ghorband-dalen, sier polititalsmann Baryalau Rawan.

De to journalistene var i Afghanistan for å dekke lørdagens valg. Politimannen som skjøt, ble overmannet av andre politifolk ved veisperringen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere