RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP PHOTO/CBS NEWS

Journalister drept i Irak

Sist oppdatert:
En kameramann og en lydmann fra den amerikanske tv-stasjonen CBS ble drept i Irak mandag.

Deres kollega, den kjente reporteren Kimberly Dozier (39) ble også rammet av angrepet, men slapp unna med alvorlige skader, melder nyhetsbyrået AP.

Stod utenfor bil
Det var den erfarne kameramannen Paul Douglas (48) og frilanslydmann James Broland (42) som ble drept ifølge tv-stasjonen. Doziers tilstand skal være alvorlig, men legene er optimistiske.

De tre holdt på å rapportere fra en amerikansk patrulje da konvoien ble truffet av en veibombe, melder CBS. De tre stod da utenfor det pansrede kjøretøyet og man tror de var iført beskyttelsesutstyr.

Erfarne reportere
Douglas, som var basert i London, har tidligere jobbet for CBS News i Afghanistan, Pakistan, Rwanda og Bosnia. Broland, også han basert i London, har jobbet som frilanser for selskapet i Bagdad og Afghanistan.

Dozier har rapportert fra krigen i Irak i nesten tre år. Hun har tidligere vært sjefskorrespondent for WCBS-TV New Yorks Midtøsten byrå i Jerusalem.

Det siste året er 23 journalister drept i Irak. Landet er fremdeles det farligste landet i verden for journalister å jobbe, ifølge International Press Institute.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere