RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Journalister utfordrer presseforbudet i Gaza

Foto: ABED RAHIM KHATIB (EPA)
Sist oppdatert:
En gruppe journalister tok seg tirsdag fram til grensebyen Rafah for å kreve at Egypt slipper dem inn på Gazastripen for å dekke krigen.

El-Arish (NTB-AFP): Reisen ble organisert av Doha Centre for Media Freedom og var et forsøk på å utfordre de israelske restriksjonene på dekningen av krigen. Israel nekter å slippe inn journalister på egen hånd, til tross for en kjennelse i høyesterett.

Gruppa som besto av 17 journalister, slapp ikke inn og måtte tilbringe natten på et hotell i El-Arish, 60 kilometer fra grensa, før de prøver seg igjen onsdag.

- Vi er optimistiske. Hvis de slipper oss inn, vil Egypt ha anledning til å vise at de er annerledes, sier Robert Menard, som leder Doha-senteret.

Flere titall internasjonale medieorganisasjoner gikk i forrige uke sammen med Reporters without Borders om en appell til Israel om å slippe pressen til. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere