RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kambodsjas nye konge kom til Phnom Penh sammen med sine foreldre, landets tidligere kongepar, kong Norodom Sihanouk og dronning Monineath.
Kambodsjas nye konge kom til Phnom Penh sammen med sine foreldre, landets tidligere kongepar, kong Norodom Sihanouk og dronning Monineath. (Scanpix)

Jubel møtte Kambodsjas nye konge

Sist oppdatert:
Kambodsjas nyvalgte konge, Norodom Sihamoni, kom onsdag hjem fra Beijing i Kina til hovedstaden Phnom Penh.

Med seg hadde han sin aldrende og syke far, ekskonge Norodom Sihanouk. 81-åringen har tilbrakt de siste ni månedene i Beijing, hvor han har vært behandlet for ulike medisinske problemer.

Den sviktende helsen og frustrasjon over de politiske forholdene i hjemlandet, førte til at Sihanouk valgte å abdisere tidligere denne måneden.

Kjent som ballettdanser
I forrige uke ble sønnen Sihamoni valgt til landets nye konge. Sihamoni skal etter planen krones 29. oktober.

Kong Norodom Sihamoni (51) er ikke særlig kjent i hjemlandet. Han forlot for kort tid posten som Kambodsjas kulturambassadør ved FN i Paris, og er ellers kjent som ballettdanser.

Tusener ønsket velkommen
Kongen ble møtt på flyplassen i Phnom Penh av landets øverste politiske ledere, blant dem statsminister Hun Sen og landets fungerende statsoverhode, Chea Sim. Kongens bror, politikeren prins Norodom Ranariddh, var også i velkomstkomiteen.

Kjøreruten fra flyplassen til kongepalasset var kranset av tusenvis av skolebarn som viftet med flagg for å ønske den nye kongen velkommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere