RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jukset med menneske-kloning

Sist oppdatert:
Et forskerpanel mener den sørkoreanske forskeren Hwang Woo-suk skapte verdens første klonede hund, men at han jukset med sin påståtte kloning av menneskelige stamceller.

Disse avsløringene er den endelige dommen over den sørkoreanske veterinærens rykte som en pioner på feltet kloning av mennesker, melder BBC. Woo-suks rykte har allerede blitt svekket etter at hans påstand om at han skulle ha klonet menneskelige stamceller ble tilbakevist.

Hwang «hadde ikke bevis for at han hadde lykkes i å klone stamceller fra et foster», mener en granskingskommisjon nedsatt ved Seoul National University.

Hwang har tidligere bedt om unnskyldning for klonebløffen.

Hwang skrev i 2004 i tidsskriftet Science at han hadde klart å klone et menneskelig foster og trekke stamceller ut av det.

Granskingskommisjonen mener likevel at det er hold i Hwangs påstander om at han har skapt verdens første klonede hund, en afghaner ved navn Snuppy, melder BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere