Boris Johnson og andre i regjeringsapparatet anklages for å ha holdt juleselskap i statsministerboligen i 2020, til tross for at en streng nedstengning var på plass.

Johnson, som er kommet under sterkt press som følge av saken, har bestemt avvist at koronareglene ble brutt.

Regjeringen har lovet å granske anklagene, men så langt har politiet avvist å innlede en etterforskning og skriver at det skjer «basert på mangelen på bevis og i tråd med vår praksis om å ikke etterforske brudd på slike regler i etterkant».

Et omfattende sikkerhetsapparat er til enhver tid på plass rundt 10 Downing Street, og politioppbudet er stort. Politiets manglende vilje til å etterforske saken for å innhente eventuelle bevis, for eksempel fra egne medarbeidere som var på vakt, har vekket skarpe reaksjoner både i sosiale medier og blant opposisjonen i Storbritannia.

Baronesse Jones of Moulsecoomb, som er medlem av De grønne, har ifølge BBC klaget saken inn for Independent Office for Police Conduct (IOPC), som tilsvarer Spesialenheten for politisaker i Norge. I etterkant av klagen har London-politiet brakt saken inn for enheten på egen hånd.

(©NTB)