*Nettavisen* Nyheter.

Jungelkvinnen snakker

Kvinnen som skal ha bodd alene i jungelen i 19 år har nå uttalt sine første ord.

25.01.07 12:37

Den kambodsjanske kvinnen skal ha forsvunnet da hun var åtte år gammel og har levd i jungelen de siste 19 årene. Rochom P'ngieng ble funnet for litt over en uke siden og hadde da ingen form for språk.

Men den spanske psykologen Hector Rifa fra Psykologer uten grenser har undersøkt kvinnen, og hevder at Rochom P'ngieng har klart å uttale noen få ord.

- Dette er ikke noe magisk. Jeg tror mange av dem som kommer hit vil bli skuffet. Hun er en normal kvinne som er litt sjenert. Vi utførte noen tester på henne hvor hun da reagerte med å uttale noen få ord, selv til meg som ikke er en del av familien, sier Rifa til nyhetsbyrået AFP.

Rifa sier at det er for tidlig til å slå fast den mentale tilstanden til kvinnen, og at hun trenger mer tid til å tilpasse seg sitt nye miljø.

- Hun trenger å bli assimilert. Hun trenger å se gjenstander og høre lyder, sier han.

Sal Lou, som er politimann i landsbyen der hun ble funnet, hevder at kvinnen er hans egen datter. Politimannen sier at han gjenkjenner et arr på kroppen hennes, men det er mange som er skeptiske til denne forklaringen og mener at hun kan være en person med mentale problemer som nylig har forvillet seg inn i jungelen.

Sal Lou sier at han er villig til å ta en DNA-test for å bevise at kvinnen er datteren som forsvant da hun stelte bøfler i utkanten av jungelen i 1988.

Kvinnen skal ha forsøkt å rømme fra landsbyen en rekke ganger etter at lokalbefolkningen og nysgjerrige journalister har strømmet til landsbyen for å få et glimt av kvinnen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.