*Nettavisen* Nyheter.

Juvelranerne brukte usynlige masker

Foto: HO (REUTERS)

De to ranerne som stakk av med juveler for 400 millioner i London brukte latexmasker for å endre ansiktsformen.

13.08.09 20:43

Torsdag 6. august gikk to svært velkledde ranere inn i den eksklusive juveleren Graff Diamonds på New Bond Street i London. De to ankom i en drosje, og entret butikken med slips og pistol. Der ble en kvinne tatt som gissel, mens alt innholdet i et skap ble tømt ned i en bag. Under to minutter senere løp de ut på gaten med 43 armbånd, halskjeder, ringer og klokker.

Kvinnen ble dratt med ut på gaten. Takket være en sikkerhetsvakt som kom løpende til stedet, etterlot ranerne kvinnen på fortauet. Da ranerne så sikkerhetsvakten avfyrte de skudd før de forsvant i en ventende BMW.

- De hadde en pistol i ryggen hennes. Raneren snudde seg og skjøt, Gud vet hvordan han bommet, men det gjorde at sikkerhetsvakten kunne redde kvinnen, sier et vitne.

I videoklippet som en intetanende vitne tok av ranet kan du høre skrik og at skudd ble avfyrt da ranerne stakk.

I videoen under ble ranernes flukt filmet av en turist. Graff Diamonds er den lyse bygningen bak den parkerte Ferrarien. Artikkelen fortsetter under videovinduet.

HTML EMBED

Kort tid etter flukten, dumpet mennene BMW-en og fortsatte flukten i en Mercedes. Også denne ble dumpet etter kort tid til fordel for en tredje bil.

Ranet er det største i Englands historie. Politiet sier at det var svært godt planlagt, og at det ble gjennomført av ekstremt farlige menn. De tror at minst én person hjalp ranerne som sjåfør.

Torsdag avslører avisen The Sun at en make-up artist ble leid inn for å lage masker til ranerne. Den 29 år gamle kvinnen forteller at to menn besøkte hennes studio samme dag som ranet.

Den intetanende kvinnen brukte flytende latex, hårfarge, ansiktsfarge, og fire timer til å endre utseende til de to mennene som senere ble fotografert på overvåkingskameraene. Flytende latex er vanligvis brukt til blant annet teatersminke.

Mennene sa at de skulle være med i en pop-video, og ønsket å se eldre ut.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Overvåkingskamera (AP)

- Holder alle muligheter åpne
Teknikere har nå sikret seg spor i et make-up studio i Covent Garden, skriver AFP.

En mann i 50-årene er også arrestert i forbindelse med ranet, men han har blitt løslatt etter avhør.

- Vi holder alle muligheter åpne. Vi kan ikke utelukke at diamantene ble ranet på bestilling fra en «Mr Big» og at de har hatt hjelp fra innsiden. Startstedet for denne etterforskningen er å se fra innsiden og ut, sier etterforskningsleder Stuart Cundy ved Scotland Yard til Telegraph.co.uk.

Pink Panthers
Eksklusive Graff Diamonds ble også ranet i 2003. Da var det banden Pink Panthers som slo til. Vitner har fortalt at ranerne denne gangen hadde London-dialekt. Det tyder på at de ikke var medlemmer i Pink Panthers som består av tidligere soldater fra Balkan.

Les mer om Pink Panthers: Skal knuse Pink Panther

Stjerner som Paris Hilton, Kylie Minogue, Naomi Campbell, Oprah Winfrey og Victoria Beckham har blitt sett med juveler fra Graff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag