RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Juveltyver slo til mot utstilling i Venezia


STJÅLET: Deler av Al Thani-samlingen på utstillingen i Dogepalasset i Venezia. To svært verdifulle gjenstander ble mandag stjålet fra utstillingen.
STJÅLET: Deler av Al Thani-samlingen på utstillingen i Dogepalasset i Venezia. To svært verdifulle gjenstander ble mandag stjålet fra utstillingen. Foto: Andrea Merola (AP)
Sist oppdatert:
Tyver som skjulte seg blant de besøkende i Dogepalasset i Venezia, har stukket av med kostbare indiske juveler.

Tyvene fikk med seg en brosje og et par øreringer fra Al Thani-samlingen, som var utstilt i palasset, opplyser italiensk politi. Tyveriet skjedde på utstillingens siste dag.

De stjålne juvelene er mindre verdifulle enn enkelte andre objekter i samlingen, som blant annet omfatter edelsteiner fra Mogulrikets tid. Politiet opplyser imidlertid at de er laget av gull, platina og diamanter, og i italienske medier anslås det at verdien tilsvarer et titall millioner kroner.

Politiet i Venezia opplyser at alarmen gikk rundt klokken 10 onsdag formiddag. De sperret av området øyeblikkelig, men tyvene hadde allerede forlatt museet, som er en av de største turistattraksjonene i Venezia.

Politisjef Vito Gagliardi sier til nyhetsbyrået ANSA at tyvene klarte å utsette utløsningen av alarmen, noe som gjorde at de lyktes i å unnslippe.

Al Thani-samlingen eies av den qatarske sjeiken Hamad bin Abdullah Al Thani og omfatter 270 indiske og indiskinspirerte smykker og juveler fra Mogulrikets tid for 400 år siden og fram til i dag. Magasinet Forbes har tidligere omtalt samlingen som «uten sidestykke».

STENGT: Utstillingssalen i Dogepalasset i Venezia ble stengt etter juveltyveriet onsdag.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere