RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kabinansatt styrte katastrofefly

Sist oppdatert:
En av de kabinansatte hadde overtatt styringen på Helios-flyet som i sommer styrtet og drepte 121 om bord. Det indikerer en gjennomgang av ulykken.

Ekspertene som har gransket ulykken mener at en steward på flyet hadde kontrollen i 10-12 minutter. Det viser en simulering av ulykkesforløpet mandag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Flyet, en Boeing 737-300, hadde da gått i lang tid på autopilot. Mannen hadde hatt en viss flytrening før dette skjedde.

- Vi har indikasjoner på at han kontrollerte flyet. Han tok et bærbart oksygensett og åpnet cockpit-døren ved å bruke en kode, sier Seraphim Kamoutsis, som leder den greske havarikommisjonen, ifølge Reuters.

Det har vært klart at en av mannskapet forsøkte å få kontroll, men det har til nå vært uklart om han bare famlet med instrumentene eller faktisk fikk kontroll over flyet, slik det nå fremgår.

Oksygenmangel var etter alt å dømme det som forårsaket problemene på flyet, som også tidligere hadde hatt trykkproblemer.

Flyet styrtet etter å ha gått tom for drivstoff. Alle 121 ombord døde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere