RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Charles Dharapak (Ap)

Kalddusj for Obama

Sist oppdatert:
Verste jobbtall siden november.

Det ukentlige tallet for søknader på ledighetstrygd i USA ga både jobbsøkere, politikere og finansmarkedene en real kalddusj torsdag.

Den siste uken var det hele 500.000 amerikanere som stilte seg i køen for ledighetstrygd. Det er en økning fra 488.000 uken før. Det var videre klart svakere enn analytikerne i snitt hadde sett for seg. Og det var det svakeste tallet siden november i fjor.

Tallet vil åpenbart øke presset på Obama-administrasjonen når det gjelder tiltak for å stimulere arbeidsmarkedet.

- Ikke sunt
- Det er ikke sunt, og det viser mangel på jobbskaping, sier John Spinello hos meglerhuset Jeffries Group til nyhetsbyrået Bloomberg News. Han mener småbedrifter nøler med nyansettelser på grunn av politisk usikkerhet.

- Når du ser 500.000 er det ikke noe godt tegn. Folk kommer seg rett og slett ikke tilbake i jobb, sier Spinello.

Svakt jobbmarked
Selv om den amerikanske økonomien har begynt å vise tegn til vekst etter finanskrisen, bekrefter dagens tall at jobbmarkedet fortsatt er svært dårlig.

Etter at antallet søkere på ledighetstrygd falt fra rundt 650.000 vinteren i fjor til rundt 450.000 i vår, har tallet igjen begynt å krype oppover.

Arbeidsledigheten, som måles månedlig, har falt noe fra toppnivået rundt 10 prosent, men var fortsatt så høy som 9,5 prosent i juli.

Sysselsettingen, som steg i vår, falt både i juni og juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere