RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kalte dronningen «fru Windsor» - ble kastet ut

Sist oppdatert:
En representant i den walisiske forsamlingen ble tidligere denne uken kastet på gangen etter at hun omtalte dronning Elizabeth som «fru Windsor».

Leanne Wood omtale det britiske statsoverhodet på denne måten, da den walisiske forsamlingen drøftet trontalen som dronningen holdt i Underhuset i London tidligere denne uken. Wood nektet å trekke ordbruken tilbake, og ble dermed bedt om å forlate rommet av formsamlingens leder, skriver BBC.

Leanne Wood gikk, sammen med noen andre medlemmer av partiet Plaid Cymru. Senere sa hun at hun var blitt urettferdig behandling, og at det var unødvendig å kaste henne på gangen. Uttalelsen falt under et angrep på arbeiderpartiet Labours sikkerhetstiltak.

- Vi er i større fare enn vi noensinne har vært, men tiltakene i fru Windsors tale vil ikke demme opp for truslene.

Da dronning Elizabeth besøkte den walisiske forsamlingen i mai 2003, var Leanne Wood ikke til stede. Hun uttalte senere at hun ikke anerkjenner dronningen.

- Jeg brukte hennes egentlige navn, i tråd med det jeg har ment i lang tid. Forrige gang boikottet jeg besøket hennes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere