Kalte Iran inn på teppet

Irans ambassadør i Norge ble torsdag kalt inn på teppet i Utenriksdepartementet for å forklare seg om Irans atomprogram.

12.01.06 17:04

- Den norske uroen over at forseglingene fra IAEA ved iranske atominstallasjoner er brutt har blitt meddelt i klare ordelag, samt at dette kan være første skritt på veien til at saken havner i Sikkerhetsrådet, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre til TV 2 Nettavisen.

Han møter tirsdag IAEA-direktør Mohamed ElBaradei i Wien for å diskutere situasjonen. Norge sitter for tiden i IAEAs styre.

Også den britiske utenriksministeren Jack Straw mener det er sannsynlig at atomspørsmålet vil havne i FNs sikkerhetsråd.

Straw møter torsdag de britiske, franske og tyske utenriksministerne for å diskutere Irans atomprogram.

- Neste uke møtes Russland, USA, EU og Kina i London for å diskutere Irans atomprogram, sier den russiske utenriksministeren Sergeij Lavrov.

Samtalene skal ta for seg Irans brudd på FNs forseglinger ved landets anlegg for anriking av Iran. Den russiske utenriksministeren la til at Iran ikke har brutt internasjonal lovgivning, melder Associated Press.

Russland har tidligere vært motstander av USAs ønske om å trekke Iran inn for FNs Sikkerhetsråd. Russland og Iran har sterke forbindelser både økonomisk og diplomatisk.

Likevel uttrykte også Russland skuffelse over iranernes brudd på FN-forseglingene tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.