RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Suci, Padang, Sumatra, Indonesia, overlevnde, jordskjelv
Suci, Padang, Sumatra, Indonesia, overlevnde, jordskjelv Foto: Scanpix

Kamp mot klokka i ruinene

Suci Ravika Wulan Sari (21) ble gravd ut etter to døgn.

Da studenten Suci Ravika Wulan Sari ble gravd ut av ruinene i byen Padang fredag - to døgn etter jordskjelvet som rammet Sumatra i Indonesia på onsdag, applauderte tilskuerne, skriver Reuters.

Men landets helseminister, Siti Fadillah Supari, frykter at jordskjelvet kan koste flere tusen mennesker livet. Allerede er over 1000 personer bekreftet døde.

- Jeg tror ikke tallet på drepte vil nå 4000, sa Supari fredag.

Tusener begravd
Redningsarbeidere og frivillige kjemper nå en kamp mot klokka. Tusenvis av mennesker er fortsatt begravd i ruinene etter jordskjelvet og sjansen for å finne folk i live minsker for hver time som går.

I ruinene av en treetasjes skole i byen Padang finner redningsmannskapene stadig flere elever, men nå finner de dem ikke lenger i live.

- 38 barn
- Vi har fått ut 38 barn siden jordskjelvet. Noen av dem - den første dagen, var fortsatt i live, men nå finner vi bare døde barn, sa redningsleder Suria fredag.

Redningsarbeidere og spesialister fra Australia, Japan, Singapore og Sør-Korea har kommet fram - eller er på vei, til det katastroferammede området for å hjelpe til i letingen etter overlevende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere