RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kamp mot klokka i russisk gruve

(AP/Scanpix)
Russiske redningsarbeidere jobber intenst med å redde 46 gruvearbeidere, som er fanget i en kullgruve som sakte, men sikkert oversvø mmes.

Det var da veggen mellom gruven og en underjordisk sjø ga etter at ulykken i kullgruven i Rostov-regionen sør i Russland var et faktum.

25 kom ut
46 arbeidere sitter fanget nesten en kilometer under jordens overflate, i en gammel falleferdig gruvesjakt. Bare 25 av de 71 arbeiderne som var på jobb da ulykken skjedde greide å komme seg ut. For de andre svinner håpet.

- Vannmassene raste inn over oss, uten forvarsel og med voldsom kraft. Flere av kameratene våre ble revet med av strømmen og kom til skade, fortalte Igor Kulikov, en av arbeiderne som kom seg ut, til russisk fjernsyn, ifølge NTB-AFP-DPA.

Ingen kunne si noe om hvor lenge det ville ta før de innesperrede slapp opp for luft. De nærmeste nabosjaktene var henholdsvis 60 og 70 meter unna, og det var også uklart hvor lang tid det ville ta å bore seg fra disse og inn til hovedsjakten.

- Det er en vanskelig situasjon, men det er selvsagt fortsatt håp, sier en talsmann for nødminesteriet til Reuters.

Minst en dag
- Vi har greid å finne ut omtrent hvor de innesperrede befinner seg, men jeg må understreke at vi ikke vet nøyaktig hvor de er, sa Rostov-regionens viseguvernør Sergej Nazarov. Han tilføyde at det kunne ta en hel dag å få stanset vannstrømmen i hovedsjakten.

Fagfolk tror vannet som trengte inn i gruven, kan komme fra en enorm underjordisk sjø mellom gruvesjaktene og jordoverflaten. Ifølge denne teorien sviktet et betongskjold rundt 300 meter over stedet der arbeiderne jobbet under det voldsomme trykket fra denne sjøen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere