RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kamper hindrer nødhjelp

Sist oppdatert:
To år gamle Mustafa måtte vente i fire dager på hjelp da han fikk sprengt bort det ene benet. Harde kamper i Falluja hindrer nødhjelp til desperate sivile. Falluja: Vestlig kvinnelik funnet

Til tross for meldinger lørdag om at Falluja var vunnet, fortsatte kampene søndag. En reporter fra Reuters melder om harde trefninger like ved Eufrat.

Tidligere på dagen sa imidlertid en amerikansk marineoffiser at motstanden var i ferd med å skrumpe inn.

- For to dager siden kom de ut og kjempet mot oss. I går kveld flyktet de. Jeg tror ikke det er lenge igjen nå, sa kaptein Robert Bodisch, som leder et amerikansk tankkompani.

Sju lastebiler og ambulanser fra irakisk Røde halvmåne nådde et sykehus i Falluja lørdag, men må fortsatt krysse Eufrat for å klare å redde desperate sivile i sentrum av byen.

Lederen for nødhjelpskonvoien, Jamal al-Karbouli, sier han fortsatt venter på tillatelse fra den amerikanske hæren for å krysse elven.

Innbyggere i byen rapporterer om vanskelige forhold på grunn av den siste ukens kamper.

- Vår situasjon er svært vanskelig. Vi har verken mat eller vant, og de sju barna mine er hardt rammet av diare, forteller en av innbyggerne på telefon fra boligområdet Hay al-Dubat neighbourhood.

- En av sønnene mine ble såret av en granat i går. Han blør, men jeg kan ikke gjøre noe for å hjelpe ham, sier mannen fortvilet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere