RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kampsportinstruktør pågrepet for giftbrev

Foto: LAUREN WOOD
Sist oppdatert:
I USA.

FBI har pågrepet en 41 år gammel mann i forbindelse med etterforskningen av giftbrevene som ble sendt til flere amerikanske politikere tidligere denne måneden.

Den 41 år gamle kampsportinstruktøren Everett Dutschke ble pågrepet i sitt hjem i Tupelo i delstaten Mississippi lørdag morgen, opplyser byens politimester til Reuters.

For halvannen uke siden ble brev med den dødelige giften ricin sendt til president Barak Obama og den republikanske senatoren Roger Wicker.

Tidligere har FBI pågrepet en 45 år gammel mann, Elvis-imitatoren Paul Kevin Curtis fra Mississippi, som var mistenkt for å ha sendt giftbrevene. Men påtalemyndigheten trakk siktelsen mot Curtis tirsdag denne uken.

Giftbrevene ble sendt kort tid etter terrorangrepet i Boston, men det ble tidlig sagt at det ikke var noe som tydet på at det var noen sammenheng mellom bombeaksjonene og giftbrevene.

Brevet som var adressert til Obama, nådde aldri fram til presidenten, men ble stanset i en kontroll utenfor Det hvite hus. Også brevet som var sendt til senator Roger Wicker, ble stanset i en kontroll før det nådde fram til Senatet.

Ricin er en svært kraftig gift, og noen få korn av stoffet er nok til å ta livet av et voksent menneske. Men giften i brevene som ble sendt til presidenten og den republikanske senatoren, skal ha vært sterkt utblandet og i praksis lite kraftig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere