Kampusch: - Behandler meg annerledes

18 år gamle Natascha Kampusch, som ble holdt i en celle i over åtte år, vil bli behandlet normalt.

04.01.07 16:29

I en ny dokumentar forteller den østerrikske jenta om sin kamp for å etablere et nytt liv etter å ha blitt holdt fanget i en celle uten vindu i over åtte år.

- Alle ler når de er sammen, men de ler ikke når de er sammen med meg. De behandler meg annerledes, sier Kampusch til den østerrikske fjernsynskanalen ORF.

Kampusch ble kidnappet i 1998 av Wolfgang Priklopil. Han holdt henne fanget i et rom i kjelleren under huset hans i en forstand til Wien i Østerrike. Kidnapperen tok livet av seg etter at Kampusch klarte å flykte fra fangenskapet den 23. august 2006.

Varebil
Dokumentaren viser hverdagslige øyeblikk fra Kampusch’s nye liv, der hun hjelper moren å bake sjokoladekake og leker med sine yngre søskenbarn, melder AP.

Kampusch forteller også om selve bortføringen, da hun ble dratt inn I en hvit varebil. Hun forsøkte å skrike, «men ingenting kom ut,» sier hun. Tenåringen beskriver også frykten som holdt henne våken de første døgnene.

Sultet
- Jeg kunne ikke se noe, bare høre. Det var så mørkt – så mørkt. Jeg hørte mitt eget blod bruse. Jeg kjente at det var kaldt og trangt.

Kampush veide bare 42 kg da hun klarte å rømme, nøyaktig det samme som hun veide da hun ble bortført. Hun sier Priklopil ga henne få og uregelmessige måltider.

- Jeg var redd jeg skulle sulte i hjel, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.