RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan drepe Hamas-statsminister

Sist oppdatert:
Israel sier den nominerte Hamas-statsministeren ikke er immun mot angrep fra israelsk hold.

Den israelske forsvarsministeren Shaul Mofaz uttalte tirsdag at Hamasledere, inkludert den blivende palestinske statsministeren Ismail Haniyeh, ikke vil bli skånet for israelske attentat dersom angrepene på Israel gjenopptas.

Mofaz’ uttalelser kommer dagen etter at et israelsk luftangrep mot en isbil tok livet av to medlemmer av gruppen Islamsk hellig krig og tre andre personer, inkludert to barn i Gaza City, melder AP.

Stanset angrep
Hamas gjorde et brakvalg ved det palestinske parlamentsvalget i januar. Gruppen har sverget å ødelegge Israel, og er i ferd med å danne ny regjering. Hamas har avvist internasjonale krav om å ta avstand fra sin voldelige antiisraelske ideologi. Likevel har gruppen holdt fast ved en et år gammel stans i selvmordsangrepene på Israel.

Mofaz sier til den israelske hærens radio at den israelske politikken med målrettede attentat har vist seg effektiv, og at den vil fortsette.

- Ingen immune
- Det er ikke noen tvil om at den er effektiv, sier Mofaz.

TRUES: Ismail Haniyeh.
TRUES: Ismail Haniyeh.

- Se hva som skjedde med Hamas i de årene gruppen fortsatte en krig med selvmordsangrep mot oss. Da vi begynte med målrettede attentat forandret denne situasjonen seg, sier han.

- Ingen vil være immune, la han til

Haniyeh
På spørsmål om Hamas’ statsministerkandidat Ismail Haniyeh ville være et mål om Hamas gjenopptok sine angrep svarte Mofaz, ifølge AP.

- Hvis Hamas, en terrorganisasjon som ikke anerkjenner avtaler med oss og ikke er villig til å ta avstand fra vold, gjenopptar sine angrep vil ingen være immun. Ikke bare Ismail Haniyeh. Ingen vil være immun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere