*Nettavisen* Nyheter.

Kan få 15 års straff for lesbisk forhold

Foto: Indian River County Sheriff¿s Office

Kaitlyn Hunt (18) ble sammen med en tre år yngre lagkamerat.

22.05.13 21:31

En skolejente fra den amerikanske delstaten Florida, risikerer en fengselsstraff på inntil 15 år for å ha hatt et lesbisk forhold til en tre år yngre lagkamerat på basketballaget.

Kaitlyn Hunt (18) ble tiltalt for utuktig omgang med et barn, etter at foreldrene til lagkameraten varslet politiet.

Saken har skapt stor oppmerksomhet i lokale medier, og mange mener den 18 år gamle jenta får en urettferdig behandling i rettssystemet.

- Skandaløst
Mer enn 100.000 mennesker har sluttet seg til et opprop med krav om at påtalemyndigheten henlegger saken, skriver The Times.

- Det er skandaløst at en lov som er ment for å stanse voksne fra overgrep mot barn, blir brukt til å ødelegge livet til en skolejente, sier Nadine Smith som er lederen for en homofil rettighetsgruppe, Equality Now.

Påtalemyndigheten avviser påstander om at Hunt blir straffet fordi hun er lesbisk, og understreker at loven er lik for alle.

- I de fleste tilfeller er det en mann og en kvinne, men jeg håper ikke at folk mener loven bør være annerledes fordi det er to kvinner, sier Bruce Colton ved påtalemyndighetens kontor.

- Intim kjærlighet
Forholdet ble innledet i september i fjor da Kaitlyn Hunt nettopp hadde fylt 18 år. Da var den andre jenta, som gikk på samme skole, 14 år gammel.

- Det utviklet seg til at de uttrykte kjærlighet for hverandre på intime måter, har moren Kelly Hunt-Smith uttalt.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.