RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan fengsles for bjørnetekke

Mann lever med bjørner
Mann lever med bjørner Foto: SkyCast.com
Charlie Vandergraw har bodd med grizzlybjørner i 20 år - nå vil myndighetene straffe ham. Se video her!

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Den 70 år gamle mannen Charlie Vandergraw har et uvanlig godt bjørnetekke. Den pensjonerte læreren har de siste tjue årene flyttet til en isolert hytte i Alaska hver sommer for å mate og pleie en rekke grizzlybjørner. Dette vil myndighetene ha en slutt på, skriver Telegraph .

- Jeg har blitt slått bevisstløs og hatt problemer med å reise meg, men det har aldri vært snakk om store angrep. Da kan jeg garantere at jeg ikke hadde sittet her, sier Vandegraw i følge Telegraph.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Se video her:

Streng lovgivning
Alaska har en meget streng lovgivning mot mating av ville dyr. De har derfor siktet Vandergraw for tjue tilfeller av bjørnemating, noe som har en strafferamme på ett års fengsel eller 70.000 kroner i bot.

Myndighetene mener mannen setter andres liv i fare ved å gjøre bjørnene avhengige av mennesker. Da de oppsøkte mannens hytte, 50 km fra hovedstaden Anchorage, måtte de skremme vekk nærgående bjørner med løsskudd.

Les mer fra Dittdyr.no:

Bjørner reddet fra tortur

Slik kan isbjørnen overleve

Isbjørner nektet å pare seg

TV-stjerne
Det har vært en del oppmerksomhet omkring Vandergraws «bjørnetjenester». En britisk regissør lagde en dokumentar om mannen i fjor, og klipp fra denne ble blant annet vist på Animal Planet. Regissøren ble selv slått, dratt over gårdsplassen og bitt mens han filmet bjørnene.

I 2003 døde filmmakeren Timothy Treadwell og kjæresten Katmai av å bli spist av bjørnene de filmet. Treadwell ble kalt «Grizzlymannen» på grunn av sitt gode håndlag med bjørnene før angrepet. Vandergraw mener denne episoden ikke kan sammenlignes, fordi han kun omgås bjørner som oppsøker hytta hans.

- Treadwell levde ikke i samme verden som jeg. Han oppsøkte bjørnene og var tøff nok til å bo i deres «soverom», sier Charlie Vandergraw.

Har du en god dyrehistorie? Send tips til Dittdyr.no.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere