RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan gå mot rekordvalg i USA

(AP/Scanpix)
Mange amerikanske delstater melder om rekordstor registrering av nye velgere foran årets presidentvalg.

Registreringen av velgere hører inn under delstatene. De to store partiene står for en stor del av registreringen, i tillegg til at mange uavhengige grupper har deltatt aktivt til den store mobiliseringen, spesielt på demokratisk side, skriver NTB.

Løselige oversikter viser en registrering av velgere på nasjonal basis på vel 143 millioner av en befolkning på nesten 300 millioner innbyggere.

128 millioner registrerte velgere
Ved mellomvalget for to år siden var det 128 millioner registrerte velgere. Det tilsvarte 61 prosent av landets befolkning på 210 millioner over stemmerettsalderen på 18 år.

Det var en moderat økning av den registrerte velgermasse fra forrige presidentvalg, da det var 123 millioner registrerte velgere av en befolkning på 198 millioner over 18 år.

Flest registrerte demokrater
Bare i Florida er det kommet 1,5 millioner nye registrerte velgere siden forrige valg, og den viktige delstaten har vel 9 millioner registrerte velgere.

Fortsatt leder Demokratene i antall registrerte velgere med 37 prosent, selv om partiet har vært gjennom en jevn nedgang siden oppgjøret mellom John F. Kennedy og Richard Nixon i 1960. Den gang sto partiet for nesten halvparten av alle registrerte velgere.

Republikanerne har stort sett stått stille siden 1960 da partiet sto for 27 prosent av alle registrerte velgere, mens partiet i dag har 29 prosent. Andre grupper utgjør 22 prosent, ifølge NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere