RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan ha dopet sønnene

En polititeori er at den drapsmistenkte pastoren Helge Fossmo (32) dopet ned sine to sønner samme kveld som han skal ha medvirket til drapet på kona.

Teorien går ut på at de to sønnene kan ha blitt dopet med sovemiddel slik at de ikke skulle våkne når Alexandra Fossmo (23) ble skutt i naborommet, skriver Aftonbladet.

Ifølge avisen skal et av barna allerede ha blitt avhørt. Barnet har forklart at det ikke oppfattet noe av det som skjedde i naborommet drapsnatten.

- Avhøret ble utført av en spesiell etterforsker som jobber med barn, sier Eva Glans hos Uppsala-politiet til avisen.

Politiets teknikere diskuterte onsdag muligheten for at sønnene kan ha blitt dopet drapskvelden, men foreløpig diskuteres dette ikke blant etterforskningsledelsen, skriver Aftonbladet.

Avisen skriver også at man ved bruk av hårprøver kan sjekke om barna ble dopet. Det er ikke tatt stilling til om en slik undersøkelse skal gjøres.

Den 23 år gamle kvinnen ble skutt med to skudd i hodet og ett skudd i hoften 10. januar.

Den norskfødte pastoren Helge Fossmo har ifølge hans bror forklart at han sov i naborommet med sine sønner da drapet skjedde.

Våknet og gråt

Han forklarte også hvor broren skal ha oppholdt seg den aktuelle kvelden.

- Helge og Alexandra sov sammen i sitt eget soverom da minstegutten på fire år våknet i naborommet og gråt. Helge gikk inn og la seg sammen med ham. De sovnet. Drapet på Alexandra må ha skjedd mens de to lå vegg i vegg. Det er rart at verken Helge eller gutten hørte noe, har broren fortalt til Dagbladet.

Pastoren er mistenkt for drap og drapsforsøk og medvirkning til dette etter at kona hans og en 30 år gammel nabo ble skutt i Knutby.

Pastoren ble pågrepet onsdag sammen med 30-åringens kone.

Innrømmet skudd

Politiet mener de to har brukt en 26 år gammel vinne til å få tatt livet av sine ektemaker slik at de selv kunne leve ut kjærligheten til hverandre.

Den 26 år gamle kvinnen har allerede innrømmet at hun skjøt Alexandra Fossmo og den 30 år gamle naboen.

Kvinnen skal først ha tatt livet av Alexandra Fossmo i 23-åringens hjem. Deretter skal hun ha gått over i nabohuset for å ta livet av 30-åringen, men siden døren til soverommet var låst, skal hun ha blitt nødt til å banke på døren. Da 30-åringen åpnet døren, ble han umiddelbart skutt i hodet.

Deretter skal 26-åringen har forsvunnet fra stedet.

- Er uskyldige

Etter at Fossmo og nabokona ble pågrepet i saken i går, avviser hun at de to hadde noen med drapet og drapsforsøket å gjøre.

- De som er pågrepet er uskyldige, sier hun til Aftonbladet gjennom sin advokat Christer Söderberg.

Politiet er likevel overbevist om at de to har deltatt i planleggingen.

Den 30 år gamle naboen som ble skutt, ligger fortsatt skadet på sykehuset. Han har over lengre tid fått politibeskyttelse. Etter at de to onsdag ble pågrepet, har politiet opphevet denne beskyttelsen.

Med i ambulansen

Det var Fossmo selv som tok mannen til sykehuset drapskvelden. En polititeori er at Fossmo ble med i ambulansen for å ta livet av ham.

Fossmo ble selv oppringt av 30-åringen etter at han ble skutt. Politiet lurer blant annet på hvorfor Fossmo ble med mannen i ambulanse i stedet for å bli hjemme hos sin kone når en bevæpnet person var i nabolaget.

Det var en nabo av Fossmo som varslet politiet om at pastoren kone også bvar skutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere