Kan ha drept 21 mennesker

Foto: Victoria Police Department.

Politiet jakter på en mann som de mistenker for å ha 21 menneskeliv på samvittigheten.

12.02.09 16:55

Australsk politi i delstaten Victoria har offentliggjort et fantombilde av en mann de mistenker for å ha antent en av de dødelige skogbrannene som har herjet i landet denne uken.

Slukt av flammen
Politiet tror den mistenkte kan ha startet brannen i Churchill i Gippsland-området sør i Australia, hvor 21 mennesker har mistet livet. Mer enn 100 hjem har blitt slukt av flammene i dette området.

- Det har vært en seriepyroman i området en stund, og dette er noe vi jobber ut fra. Det er ennå for tidlig til å slå fast at denne personen er ansvarlig for brannen som startet lørdag, men det er selvsagt at dette er noe vi vil følge opp, sier visepolitikommissær i delstaten Victoria, Simon Overland, til The Times.

- Vi har en forræder blant oss
Lokalsamfunnet raser over at en av deres egne innbyggere kan ha stått bak den fryktelige brannen.

- Vi har en forræder blant oss. Vi ber for de omkomne og håper at deres drapsmann blir stilt for retten. Altfor mange gode mennesker har allerede mistet livet, sier parlamentsmedlem fra Gippsland, Darren Chester, til avisen.

En rekke skogbranner har herjet i delstaten Victoria den siste uken, og krevd minst 181 menneskeliv. Men myndighetene frykter at dødstallene vil stige ytterligere så raskt de får bedre oversikt over de brannherjede områdene.

Anklages for massedrap
Minst 500 hjem har gått tapt i brannene som har slukt et område på 3000 kvadratkilometer.

Politiet tror at pyromaner kan stå bak flere av de ulike brannene. To menneske ble pågrepet tirsdag i forbindelse med brannen, men ble løslatt etter kort tid.

Australias statsminister Kevin Rudd har erklært torsdag som nasjonal sørgedag. Han har tidligere anklaget eventuelle pyromaner for massedrap.

- Hva sier man til noe sånt? Massedrap er det eneste ordet som kan beskrive dette, sier statsministeren.

Ekstremvær i Australia
De siste dager har vært preget av ekstremvær i Australia, med maksimaltemperaturer opp mot 46 grader celsius. Sterk vind har også ført til at brannene har spredd seg med en voldsom hastighet, noen steder helt opp mot 100 kilometer i timen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.