Kan Kerry knuse Bush?

Foto: (Reuters)

To meningsmålinger gir ulike svar på spørsmålet om senator John Kerry ville slått president George W. Bush dersom presidentvalget i USA hadde gått av stabelen i dag.

08.02.04 11:16

Kerry leder an under demokratenes nominasjonskamp i USA, og ligger foreløpig best an til å bli Bushs utfordrer under presidentvalget 2. november.

I den ene målingen, som er foretatt for magasinet Newsweek, sier 50 prosent av de spurte at de ville stemt på Kerry, mens 45 prosent ville støttet Bush om det var valg i dag.

Men i den andre målingen, som er foretatt for CNN og magasinet Time, ville Bush fått 50 prosent og Kerry 48 prosent av stemmene dersom det var valg i dag.

Derimot ville Bush ifølge begge målingene gått av med seieren om valget sto mellom ham og hvilken som helst av de andre som kjemper om å bli demokratenes presidentkandidat, nemlig Howard Dean, John Edwards og Wesley Clark.

I Newsweek-målingen sier også 48 prosent av de spurte at de ikke er fornøyde med jobben Bush gjør som president, noe som er den laveste oppslutningen han har hatt siden februar 2001.

50 prosent svarer også at de ikke ønsker at Bush skal bli gjenvalgt, mens 45 prosent ønsker at han skal fortsette.

Målingen er foretatt blant 1.004 voksne amerikanere torsdag og fredag, og har en feilmargin på pluss og minus 3 prosentpoeng.

CNN/Time-målingen har en feilmargin på 3,1 prosent.

(NTB-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.