RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan koples til flere drap

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Politiet etterforsker nå om den siktede Peter Mangs i Malmö-saken, kan koples til flere uoppløste drap.

Peter Mangs, som er siktet for ett drap og fem drapsforsøk i Malmö, etterforskes nå for to drap som fant sted sommeren 2003 i området Lindängen i Malmö, skriver Svenska Dagbladet.

– Politiet kommer til å se på om 38-åringen har noe å gjøre med eldre mord, sier Börje Sjöholm ved kriminalpolitiet i Skåne til Svenska Dagbladet.

Samme drapsmann
13. juni 2003 ble en 66 år gammel mann av iransk opprinnelse skutt og drept sin egen leilighet sommeren 2003. En halv måned senere ble en 23-åring med irakisk-syrisk bakgrunn skutt og drept utenfor hjemmet sitt i samme gate.

Politiet tror at en mann står bak de to drapene, siden begge ble drept med våpen med ni millimeters kaliber.

Mangs skal være godt kjent i området, da han skal ha bodd i samme gate som ofrene i oppveksten.

Mystisk telefon
Det finnes også en oppsiktsvekkende detalj når det gjelder drapet på iraneren (66). Rett før han ble skutt, skal han ha fått en oppringning fra en skytterklubb.

– Vi gikk gjennom anropslisten med politiet. Alle andre samtaler var vanlige oppringninger fra venner og bekjente, men samtalen fra skytteklubben, er uforklarlig, har den drepte 66-åringen sønn uttalt til Svenska Dagbladet. Han legger også til at faren var uinteressert i skyting.

Den siktete 38-åringen var ifølge eks-pressen en aktiv skytter, med medlemskap i flere skytteklubber i Malmö. Han skal ha hatt lisens for to våpen, blant annet en Glock ni millimeter.

Under fengslingsmøtet i går, tirsdag, satt den siktede 38-åringen tilbakelent sammen med sin advokat. Mannen ga et samlet inntrykk da han svarte på spørsmål om adresse og personnummer. Ifølge advokaten hans, Chris Brink nekter han straffskyld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere