RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan legge New Orleans under vann

Dette bildet er tatt i La Coloma i Pinar del Rio på Cuba mens Ivan passerte.
Dette bildet er tatt i La Coloma i Pinar del Rio på Cuba mens Ivan passerte. Foto: Scanpix/REUTERS/Henry Romero
Sist oppdatert:
Dersom orkanen Ivan treffer New Orleans, kan byen bli liggende under tre meter vann. Nærmere to millioner mennesker er på flukt fra orkanen. Følg Ivan her.

Onsdag formiddag var Ivan på full fart mot det amerikanske fastlandet. Trolig vil orkanen treffe kysten natt til torsdag. 1,2 millioner av innbyggerne i Louisiana og trekvart million mennesker i andre delstater er bedt om å evakuere.

Seks meter
Ordfører Ray Nagin I New Orleans sier det er 22 prosent sjanse for at Ivan treffer byen direkte. Det kan få katastrofale følger for byen, som ligger delvis under havnivået.

- Blir vi truffet direkte av en storm som Ivan, kan vi få fire til seks meter vann gjennom byen, sier han ifølge CNN.

I høyden
Tusenvis av innbyggere forsøkte tirsdag å komme seg ut av byen. Ordføreren ber innbyggere som ikke greier å komme seg ut, om å komme seg opp i høyden.

Onsdag formiddag var Ivan på vei mot fastlandet med en hastighet på rundt 18 kilometer i timen. Orkanen er nå justert ned fra styrke fem til styrke fire, men er ventet å stige igjen når den nærmer seg land. Orkanvarselelet omfatter delstatene Louisiana, Alabama, Mississippi og de vestlige delen av Florida.

Nye orkaner
Det nasjonale orkansenteret i USA sendte tirsdag i tillegg ut orkanvarsler for Puerto Rico og de amerikanske Jomfruøyene etter at en tropisk storm døpt Jeanne øker i styrke, melder NTB. Samtidig nærmer orkanen Javier seg California.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere