RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan slippe unna med 10 år i fengsel

DOKUMENTAR: Dokumentaren om Josef Fritzl og hans forbrytelser mot sin datter og familie sendes på NRK.
DOKUMENTAR: Dokumentaren om Josef Fritzl og hans forbrytelser mot sin datter og familie sendes på NRK. (Scanpix)
Sist oppdatert:
Josef Fritzl holdt datteren fanget i 24 år. Selv kan han gå fri etter 10.

Når saken mot Josef Fritzl kommer opp risikerer han å bli tiltalt for frihetsberøvelse, voldtekt, incest og mulig drap. Et av barna Fritzl fikk med sin datter døde kort tid etter fødselen og Fritzl kvittet seg med liket ved å brenne det.

Summeres ikke
Det juridiske systemet i Østerrike er imidlertid slik at de straffbare forholdene ikke summeres opp, men at den domfelte kun soner tiden for det forholdet som innebærer den lengste fengselsstraffen, melder Daily Telegraph.

Ifølge påtalemakten vil det bli vanskelig å bevise anklager om drap og voldtekt siden det er såpass lenge siden og at man mangler håndfaste bevis.

Det eneste man er sikre på å få Fritzl dømt for er frihetsberøvelse, for å ha holdt sin datter og barna han hadde med henne fanget i 24 år, en forbrytelse som man kan maksimalt dømmes til 10 års fengsel for i Østerrike.

Dermed kan skrekkhistorien fra Amstetten i Østerrike få nok en makabar vendig.

Incest
Fritzl skal ha forgrepet seg på datteren fra hun var 11 år, og overgrepene fortsatte etter at han sperret datteren inne i kjelleren. Der fikk de sju barn sammen.

Ett av barna døde like etter fødselen, tre ble flyttet opp i førsteetasje for å bo sammen med Fritzl og kona Rosemarie, mens tre barn ble holdt i fangekjelleren sammen med Elisabeth.

Hun har ikke vært villig til å snakke med pressen etter at hun ble løslatt i slutten av april.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vil selge historien
Josef Fritzl skal ifølge en kilde være interessert i å selge historien sin, som er verd store summer. Han sitter for tiden varetektsfengslet i fengslet St.Pölten. Der skal han blant annet bli truet av sine medfanger, som hamrer på døren når de passerer Fritzls celle.

- Om natten roper de: Vi skal nok få tak i deg, din satan. Kom ut og lek.

Avhørene av Elisabeth Fritzl skal begynne først senere i denne måneden ettersom hun har vært for syk til å gjennomføre lange avhør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere