RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan straffes for Engla-drapet

Sist oppdatert:
Anders Eklunds psykiske forstyrrelse ikke alvorlig nok.

Rettssaken til Anders Eklund ble utsatt i sommer på grunn av at retten ønsket å utrede Eklunds psykiske tilstand på nytt. Men nå har en ny psykiatrisk utredning konkludert med at Eklund ikke er alvorlig syk.

Dermed kan han dømmes til fengsel for drapet på Engla Höglund (10) og Pernilla Hellgren (31), skriver Aftonbladet.

Slipper ikke fengselsstraff
Det kommer fram at han har en psykisk forstyrrelse, men denne er altså ikke alvorlig nok til at han slipper fengselsstraff.

- Den nye vurderingen har slått fast at Anders Eklund har begått disse ugjerningene under påvirkning av en psykisk forstyrrelse som ikke er en alvorlig psykisk lidelse, konkluderer Socialstyrelsens rettslige råd i rapporten.

Dette er den samme konklusjonen som professor Anders Forsman kom frem til da han utredet Eklund tidligere i år.

Tvungen psykisk helsevern
Forsvareren til Eklund, Leif Silbersky, har gjennom rettssaken hevdet at Eklund er psykisk syk og kan derfor ikke straffes med fengselsstraff, men må dømmes til tvungen psykisk helsevern.

Anders Eklund (43) er tiltalt for grovt voldtekt mot barn og drapet på Engla Höglund (10), grovt voldtekt og drap på Pernilla Hellgren (31), en voldtekt i Sandviken, samt oppbevaring av barnepornografiske bilder. Dommen i saken faller i løpet av høsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere