RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kannibal går fri i svensk by

Sist oppdatert:
Han drepte og spiste kjæresten sin, men han lever i dag ute i det svenske samfunnet til tross for at det er fare for gjentakelse.

I november 1979 drepte den da 30 år gamle mannen sin 28 år gamle kjæreste ved å drukne henne i badekaret. Han parterte henne og spiste store deler av henne mens han drakk vin til, skriver Aftonbladet.

Politiet i Malmö fant flere kilo menneskekjøtt i mannens kjøleskap, resten hadde han enten spist opp, skylt ned i do eller kastet i havnebassenget.

Mannen hadde arbeidet flere dager med parteringen av kroppen. Blant annet skalperte han sitt offer «for å se hvordan det så ut.»

Etter 23 år i rettspsykiatrisk forvaring mener sjefanklager ved den rettspsykiatriske klinikken i Malmö, Sten Levander, at mannen ikke har forandret seg, men har skaffet seg et fint og hyggelig polert ytre.

Til tross for dette får 54-åringen bo ute i det svenske samfunnet, men han må melde seg for den psykiatriske klinikken en gang i uken. Han studerer språk på akademisk nivå, og skal være svært begavet. Men han mangler evne til å sette seg inn i hvordan andre mennesker tenker, og mangler empati.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere