*Nettavisen* Nyheter.

Kannibal lette etter mer kjøtt

Da han ble arrestert, hadde den tyske kannibalen Armin Meiwes nesten spist opp alt kjøttet fra sitt første offer, og lette etter et nytt.

08.12.03 14:11

Det sa den 42 år gamle dataingeniøren i retten mandag. Meiwes står tiltalt for å ha drept 43 år gamle Juergen Brandes, for deretter å ha spist ham.

Da kjøttet av Brandes begynte å ta slutt, begynte Meiwes å lete etter et nytt offer på internett.

- Jeg håper jeg snart finner et nytt offer. Kjøttet er nesten borte, skrev Meiwes i en e-post til en venn ifølge AFP.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ville slakte på nytt
Meiwes sa i retten at han ikke var kvitt sitt ønske om å slakte et menneske. Planen hans var å dele de siste restene av Brandes med sitt neste offer før han drepte på ny.

Brandes skal ha meldt seg frivillig som offer da Meiwes søkte etter «unge menn til slakting» i en annonse på internett. Offeret skal også ha vært med på å spise deler av sin egen penis før drapet.

Meldte seg frivillig
Siden Brandes meldte seg frivillig og hadde et ønske om å dø, mener Meiwes forsvarere at 42-åringen ikke kan dømmes for overlagt drap. De mener bare at han drepte etter offerets ønske, noe som maksimum kan straffes med fem års fengsel i Tyskland.

Aktoratet mener imidlertid at Meiwes utnyttet offerets dødsønske for sin egen seksuelle tilfredsstillelses skyld, og ønsker ham dømt til livstid i fengsel.

- Jeg så på drapet som at jeg hjalp ham, hjalp til å dø, hjalp ham til å drep seg selv, sier Meiwes.

Angrer
- Det er et tabu som jeg må rettferdiggjøre overfor Gud og hele verden, sier kannibalen, som nå angrer på sine handlinger og ønsker at han hadde oppsøkt psykolog for å få bukt med sin trang.

- Da ville ikke ting ha gått så langt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.