RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kannibalen er henrettet

Sist oppdatert:
Japanske myndigheter har henrettet den fryktede kannibalen som drakk blod fra ofrene.

Tsutomu Miyazaki (45) ble hengt i Tokyo mandag. Dette er den 13. henrettelsen i Japan siden august i fjor, skriver The Times.

Japans nye justisminister Kunio Hatoyama har mottatt mye kritikk for at antallet henrettelser har økt i Japan, og opinionen er i stor grad motstandere av bruken av dødsstraff.

Men henrettelsen av 45-åringen har derimot høstet få reaksjoner.

Til tross for at det er rundt 20 år siden Tsutomu Miyazaki begikk sine grusomme handlinger, får enhver japaner frysninger nedover ryggen når de hører navnet hans bli nevnt.

Spiste kroppsdelene
Miyazaki kidnappet unge jenter i alderen fra fire til syv år, og forgrep seg på dem før han til slutt drepte dem. Og i noen tilfeller spiste han kroppsdeler til ofrene, mens i andre tilfeller sov han sammen med likene.

Miyazaki ble dømt til døden i Tokyos distriktsrett i 1997 for drapene på fire jenter på slutten av 1980-tallet, men henrettelsen har blitt utsatt på grunn av ankesaker.

- Det finnes ikke noe rom for formildende omstendigheter for disse grusomme drapene han begikk på fire jenter for å tilfredsstille sine seksuelle lyster, konkluderte høyesterettsdommer Tokiyasu Fujita under ankesaken mot Miyazaki i januar 2006.

Mandag ble dødsdommen fullbyrdet.

Innfører juryordning
Neste år skal de japanske domstolene innføre juryordning i drapssaker, og mange stiller spørsmål om vanlige japanere vil være i stand til å sende forbrytere i døden.

Miyazaki har i den japanske pressen fått tilnavnet «drapsnerden» på grunn av hans store appetitt for pornografi og tegneserier. Dette er et begrep japanske medier har i ettertid brukt på flere drapsmenn som deler de samme karakteristikkene.

I forrige uke ble begrepet «drapsnerd» på ny anvendt av den japanske befolkningen da en mann gikk til angrep og drepte syv mennesker i sentrum av Tokyo.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere