RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kannibalens liv kan bli film

Sist oppdatert:
Skrekkfilmen Hannibal får grotesk konkurranse. Nå vil Armin Meiwes (42) selge historien om hvordan han drepte og spiste sine ofre. Og interessen er stor.

I "Hannibal" spiser massemorderen Dr Hannibal Lecter sine ofre, men nå kan altså virkeligheten overgå den blodige thrilleren.

Kannibalen fra Rotenburg, Armin Meiwes (42), er begynt å skrive på sine memoarer, og i samtaler med flere filmselskaper om sin historie.

- Vi har så vidt begynt å snakke sammen om filmrettighetene, sier forsvareren Harald Ermel ifølge Sky News. Ermel kom med uttalelsen utenfor rettslokalet i Kassel der klienten står tiltalt for drap.

Historien vil blant annet inneholde detaljer om hvordan Meiwes drepte, skar opp og spiste deler av ingeniøren Bernd-Jürgen Brandes (43), som han møtte på Internett. Meiwes stakk sitt offer i halsen mens han fortsatt levde, slo legen Manfred Risse fast i sitt vitnemål.

Drap på video
Den groteske saken ble rullet opp i desember i fjor etter tips fra en østerriksk student som hadde sett annonser på Internett der Meiwes søkte etter en mann som var villig til å bli drept og spist.

Meiwes tok også drapet opp på video. Om filmselskapene får tilgang til disse bildene og tør å vise dem, er foreløpig uklart.

Ønsket å dø?
Ved åpningen av rettssaken i Tyskland sa den tiltalte at hans offer ønsket å dø. Forsvaret hevder også at Brandes ville ha funnet en annen til å utføre jobben hvis ikke han hadde truffet Meiwes. Kronargumentet er at Brandes skal ha møtt tre potensielle drapsmenn i USA.

Aktoratet på sin side mener at Meiwes drepte for å oppnå seksuell tilfredsstillelse, noe som kan gi livstidsdom. Hvis forsvaret vinner frem med sin påstånd om barmhjertighetsdrap, er maks-straffen fem år.

Meiwes, som også tiltalt for likskjending fordi liket ble kuttet opp, har tilstått å ha spist minst 20 kg av den drepte. Dommen er ventet i februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere