RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP)

Kannibaler fikk tilgivelse

Sist oppdatert:
Slektningene til en engelsk misjonær, som ble drept og spist på Fiji for 136 år siden, har tilgitt kannibalenes etterkommere.

Slektningene til Thomas Baker deltok torsdag i en seremoni som lokalbefolkningen håper skal oppheve en forbannelse som har hvilt over landsbyen siden den gang.

I alt ti slektninger av misjonæren Thomas Baker har reist til Fiji-øyene for å motta fijianernes beklagelse av at deres slektning ble drept, kokt og spist for 136 år siden. Torsdag deltok de ved en seremoni i landsbyen Nabutautau, sammen med blant andre Fijis statsminister Laisenia Qarase.

De 200 innbyggere håper unnskyldningsseremonien vil rense landsbyens fra forbannelsen de mener har hengt over dem siden misjonær Thomas Bakers grusomme død i 1867.

Bakers tippoldebarn, Geoff Lester, sier familien ikke tror på noen forbannelse, men at det som betyr noe er hva innbyggerne tror, og at familien derfor gjerne ville stille opp.

Før avreise fortalte en annen av Bakers slektninger, Anita Russell, at invitasjonen hadde kommet som et "stort sjokk", og at hun var " litt skremt og litt nervøs" ved tanken på å reise til landsbyen.

En av dem som i sin tid bidro til å fjerne misjonær Baker fra jordens overflate ble i en samtidig beretning sitert med ordene: "Vi spiste alt unntatt støvlene." En av Bakers støvler befinner seg i Fiji-museet i hovedstaden Suva.

(NTB-DPA-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere