RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Isbjørn på Svalbard (Arkivbilde).
Isbjørn på Svalbard (Arkivbilde). Foto: Scanpix (Illustrasjonsfoto)

Kannibalisme hos isbjørn

Sist oppdatert:
Isbjørnene i Alaska tyr til kannibalisme på grunn av matmangel.

Dette skyldes lengre og lengre sesonger uten isflak, noe som hindrer isbjørnen i å skaffe sin naturlige føde, melder New.com.au.

Ifølge en rapport utarbeidet av kanadiske og amerikanske forskere er det funnet tre tilfeller der isbjørn has spist andre isbjørner.

Steven Amstrup ved US Geological Survey Alaska Science Centre har forfattet rapporten, og hevder kannibalisme hos isbjørn er et nytt fenomen. Amstrup sier at det ikke er unormalt at isbjørn dreper hverandre for å regulere bestanden, men at han aldri har opplevd kannibalistiske tendenser hos dyrene før nå.

- I løpet av mine 24 år som isbjørnforsker i Alaska og 34 år i Kanada har jeg aldri opplevd at isbjørn systematisk har jaktet, drept og spist andre isbjørner, sier Amstrup.

Ifølge andre forskere er dette et problem som skyldes global oppvarming. Den stadige reduksjonen av polarisen kan føre til en total utryddelse av isbjørnen i løpet av dette århundret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere