*Nettavisen* Nyheter.

Kaos da tog med flyktninger ble stanset i Ungarn

Migranter venter ved jernbanesporet på stasjonen Keleti i Budapest torsdag. Foto: Peter Kohalmi (Afp)

Flyktninger hamret nevene i togvinduene og ropte «Ikke leirer, ikke leirer».

03.09.15 13:25

BUDAPEST (NTB-Reuters-AFP): Det har oppstått fullt kaos etter at ungarsk politi krevde at hundrevis av flyktninger skulle gå av et tog ved grensa til Østerrike. Noen la seg ned på skinnene i protest, mens andre har stukket av.

Les også: Flyktninger stormer tog i Budapest

De flere hundre flyktningene var om bord på et tog som torsdag formiddag kjørte ut fra jernbanestasjonen i Budapest, men toget ble stanset og de ble tatt av det i nærheten av en flyktningleir ved den ungarske byen Bicske.

Det er uklart om politiet ba dem gå av toget for å registrere dem eller om det var andre grunner, men flyktningene frykter uansett det verste, og mange av dem hamret nevene i togvinduene og ropte «Ikke leirer, ikke leirer».

Stakk av

Mens noen av flyktningene la seg ned i skinnegangen for å protestere, la flere titall på sprang over jordene, og andre presset seg inn på toget igjen.

Toget med om lag 300 flyktninger og migranter kjørte tidligere fra togstasjonen i Budapest med kurs mot grensen til Østerrike etter at det ble stormet og okkupert av de desperate og fortvilte flyktningene.

Planen var at toget skulle deles, med en del mot byen Sopron, like ved den østerrikske grensen, og en annen del med tre vogner til Szonbathely.

Hoveddelen av toget, som kjørte mot Sopron, var fullpakket med mennesker som sto i korridorene.

Setter inn ekstra tog

Toget kjørte fra Keleti-stasjonen i Budapest få timer etter at stasjonen ble åpnet igjen etter å ha vært stengt siden tirsdag.

Ekstra tog blir nå satt inn for å få fraktet flyktningene og migrantene videre til Østerrike og Tyskland, men ved 12-tiden var ingen av ekstratogene ankommet stasjonen.

En talsmann for den ungarske regjeringen sier politiet vil sjekke alle migranter og flyktninger på alle tog mellom Budapest og Ungarns grenser i vest. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag