RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaos før karneval

Verdens største karneval sparkes i gang i Rio de Janeiro til helgen. Se bildene fra forberedelsene her.

De hektiske dagene før den store festen var imidlertid preget av et stygt drap. Onsdag natt ble visepresidenten i sambaskolen Salgueiro, Guaracy Paes Falcão, skutt og drept da han og kona var på vei hjem etter en karnevalsøvelse på sambaskolen.

Fra og med fredag og fram til 24. februar skal 30.000 politimenn sørge for ro og orden i karnevalsbyen.

Politiet oppretter også en mobil politistasjon på sambodromen, der de store paradene går av stabelen søndag og mandag kveld, og lover å være godt synlige overalt hvor det ferdes turister.

Lovens lange arm varsler også at de skal holde alle de store slumbydelene i byen, også de som ligger i nærheten av sambodromen, i jerngrep de nærmeste dagene.

Vinneren av årets karneval kåres onsdag og 24. februar skal vinneren og de nest beste sambaskolene defilere på nytt på sambodromen i sentrum av Rio.

I år er karnevalet i Rio norskere enn noensinne. Sambaskolen Imperatriz Leopoldinense har valgt norsk klippfisk som tema for sin parade.

Mange steder i Rio er karnevalet for lengst i gang. Gatefester og nabolagsparader har allerede klart å sette deler av byen på hodet.

Se bildene fra de aller siste forberedelsene under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere