RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaos i Maddie-etterforskningen

Sist oppdatert:
To av de tre sjefetterforskere forlater saken. En sparket, en tar permisjon.

Etterforskningen i Madeleine McCann-saken er nå preget av kaos, etter at det er blitt kjent at flere av de ledende etterforskerne ønsker å trekke seg.

Ingen leder per i dag søket etter den britiske jenta (4) som forsvant i Portugal i mai.

Sparket
Tirsdag ble det kjent at sjefetterforsker Gonçalo Amaral fikk sparken, etter offentlig å ha kritisert britisk politi for kun å etterforske det foreldrene Kate og Gerry McCann ber dem om.

Amaral var allerede i hardt vær, etter at den britiske avisen Sunday Mirror avslørte at han ikke sjekket tips, og i stedet brukte dagene på lange lunsjer med mye alkohol.

Kritikerne hevder at Amaral ble sparket utelukkende av politiske årsaker, for å hindre en diplomatisk krise mellom Portugal og Storbritannia.

Torsdag melder Daily Mail at nestkommanderende, Tavares Almeida, har søkt om ulønnet permisjon på ubestemt tid.

- Som regel blir denne typen søknader innvilget. Det er svært usannsynlig at han ikke får permisjon, sier en politikilde til den portugisiske avisen 24 Horas.

Bakgrunnen for hvorfor Almeida ønsker å forlate saken er ikke kjent. Portugisiske medier spekulerer i at det skyldes at han er lite fornøyd med at sjefen fikk fyken.

Almeida ønsket ikke å kommentere saken:

- Jeg snakker ikke med journalister, sier han.

Portugisiske medier melder at også Luis Neves kan komme til å gjøre det samme. Han skal tidligere i uka ha nektet å ta over hovedansvaret etter Amaral.

Ingen sjef
Dermed kan resultatet bli at samtlige tre topper i etterforskningen går - fem måneder etter at Maddie forsvant. Torsdag holder etterforskningslederne et møte, for å avklare situasjonen. Portugisiske myndigheter innrømmet onsdag at det kan ta over en uke før en ny sjefetterforsker er på plass.

Situasjonen er fortvilende for Maddies foreldre.

Kate og Gerry McCann har sagt at de gjerne drar tilbake til Portugal for å møte den nye etterforskningslederen, dersom det ville hjelpe til å blåse nytt liv i saken.

- De vil samarbeide uansett hvem som leder søket. De ønsker at stillingen blir besatt så snart som mulig, fordi det selvfølgelig fremdeles haster å finne Madeleine, sier en venn av paret til Daily Mail.

Samtidig gleder de seg over at en ny person skal se på saken med friske øyne og få fortgang på ting.

- Kate og Gerry synes den beste mannen for jobben, er den som finner Madeleine. De håper at en ny etterforskningsledelse skal sørge for at fokus igjen blir rettet mot å lete etter Madeleine.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere