RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Kappet av tre hoder som hevn

Krigen mellom Mungiki-gjengen og politiet blir blodigere.

Til sammen 21 mennesker mistet livet i Kenya natt til lørdag i den siste blodige konfrontasjonen mellom Mungiki-gjengen og politiet i landet, melder East African Standard.

Torsdag ble tidligere leder i den kriminelle gjengen, John Maina Njenga, dømt til fem års fengsel for besittelse av våpen og narkotika. Gjengen, som for noen uker siden henrettet tre kenyanske politimenn, ventet ikke lenge med å ta hevn.

Skar hodet av bussjåfør
I landsbyen Thimbigua satte Mungiki-medlemmene opp en dødsliste over sine fiender, og skar deretter hodet av tre av dem. To av mennene, Simeon Kinyanjui og Solomon Kamau, var taxi- og minibussjåfører, og det er uklart hva de hadde uoppgjort med Mungiki-gjengen.

I hovedstaden Nairobi tok gjengmedlemmene hevn mot uskyldige sivile. På utestedet Mahutini Bar stormet bevæpnede menn inn og pepret de intetanende gjestene som satt i baren med kuler fra maskingeværene sine. Fem mennesker døde.

- Jeg hørte drapsmennene si at de hevnet fengslingen av lederen sin, Njenga, sier en overlevende bargjest til East African Standard.

Skutt fordi de var i veien
På en vei like i nærheten skjøt gjengmedlemmene ned tre sjåfører bak rattet i bilene sine da de ikke kom seg ut av veien fort nok for de flyktende drapsmennene. En mann ble skutt i hodet mens han fraktet nyhøstet kål til markedet.

I et forsøk på å ta kontroll over situasjonen drepte kenyansk politi ti mistenkte gjengmedlemmer i Nairobi. Politiet hevder å følge viktige spor og å være i ferd med å knuse gjengen.

- Dette er utført av disse Mungiki-folkene, men våre tjenestemenn er etter dem, sier politiets talsmann Eric Kiraithe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere