*Nettavisen* Nyheter.

Kaprer pågrepet

Foto: Pat Roxborough-Write (AFP)

Flere personer ble holdt som gisler om bord et fly på Jamaica.

20.04.09 15:53

En mann i 20-årene kapret et passasjerfly på Sangster internasjonale flyplass i Montego Bay på Jamaica mandag og holdt seks besetningsmedlemmer som gisler.

To passasjerer som også ble holdt som gisler, ble løslatt ved 09-tiden norsk tid.

Politistyrker stormet flyet litt før klokken 14.00 norsk tid og pågrep mannen som beskrives som psykisk ustabil. Samtlige gisler kom fra hendelsen uskadd.

- Det er en psykisk ustabil ung mann som står bak kapringen og dette har ingen kobling til noe man kan kalle en internasjonal hendelse, sa informasjonsminister på Jamaica Daryl Vaz, melder CNN.

- Flight 918 hadde 182 passasjerer og besetningsmedlemmer. Alle passasjerene har blitt løslatt fra flyet, men CanJet-besetningsmedlemmer og den væpnede mannen er fortsatt om bord. Slik vi forstår det så har ingen blitt skadd, opplyste det kanadiske flyselskapet i en uttalelse tidlig mandag.

- Løsnet skudd
Det skal ha blitt løsnet skudd om bord i det kanadiske flyet, men ingen kom til skade, melder den lokale radiokanalen Radio Jamaica, ifølge Reuters.

Mannen skal ha sneket seg inn på flyet like før take off klokken 05.30 norsk tid ved å bruke falsk ID-kort.

Flyet som tilhører flyselskapet CanJet, skulle etter planen til Halifax i Canada.

Krever å dra til Cuba
Mannen skal ha ranet de 167 passasjerene om bord før han løslot de aller fleste etter en halvtime. Flere av de løslatte passasjerene ble sendt til sykehus med sjokkskader.

Politiet og sikkerhetspersonell har sperret av området og forhandlet med mannen.

- Hans krav var å dra til Cuba, sier Jamaicas informasjonsminister Daryl Vaz.

Sikkerheten skal være svært god ved flyplassen i Montego Bay, som er en av de mest moderne flyplassene i Karibia. Flyplassen håndterer om lag fire millioner passasjerer i året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.