RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kapteinen forsøkte å flykte

Foto: Anonymous (AP)
Sist oppdatert:
Men piratene hoppet ut i vannet og plukket ham opp.

Det melder flere medier på bakgrunn av opplysninger fra amerikanske embedsmenn.

Piratene holder den amerikanske kapteinen Richard Phillips på Maersk Alabama som gissel på en livbåt utenfor kysten av Somalia.

Kapteinen skal ha forsøkt å svømme oer til det amerikanske krigsfartøyet USS Bainbridge som ligger like ved livbåten. Piratene hoppet imidlertid etter og stoppet fluktforsøket.

Det danskeide skipet Maersk Alabama ble kapret av piratene onsdag. Skipet var på vei til Kenya med nødhjelp i form av matvarer.

De somaliske piratene krever nå en løssum i bytte mot kaptein Richard Phillips, melder nyhetsbyrået AFP. Beløpet er imidlertid ikke kjent.

- Vi krever å få en løssum og at de får lov til å reise sikkert hjem før vi befrir kapteinen, sier piratenes talsmann, Abdi Garad, til AFP.

Garad sier også at man har forhandlet med hæren om at piratene ikke skal arresteres om de løslater kapteinen.

Mannskapet på 20 personer klarte å gjenvinne kontrollen på skipet, og har forsøkt å forhandle med piratene om å få løslatt kapteinen.

USA har sendt flere krigsfartøy, blant dem USS Bainbridge, og FBI har blitt koblet inn i selve forhandlingsprosessen.

Piratene lover at de vil kjempe tilbake om den amerikanske marinenen angriper dem:

- Vi er ikke redde for amerikanerne. Vi vil forsvare oss selv om vi blir angrepet, sier en av piratene over satelitt-telefon til reportere, ifølge Sky News.

Eksperter mener imidlertid at dette ikke kommer til å skje. De tror at amerikanerne vil klare å forhandle seg fram til en avtale.

Piratene gikk fredag tom for drivstoff, og andre pirater er for redde for den amerikanske marinen til å komme til deres unnsetning.

Kaptein Phillips er en av om lag 270 gisler som blir holdt i piratenes varetekt for øyeblikket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere