RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kåret til verdens styggeste

Sist oppdatert:
Politimannen fikk ødelagt ansiktet på jobb. Nå har en avis takket for innsatsen ved å kåre ham til en av verdens ti styggeste mennesker.

Weekly World News beklager oppslaget, og trekker den siste utgaven av tabloiden, melder AP.

Politimannen Jason Schechterle fra Phoenix ble kraftig forbrent i 2001 da en taxi braste inn i patruljebilen hans. Patruljebilen kom i full fyr og Schechterle ble så kraftig forbrent at kirurger måtte fjerne deler av ansiktshuden hans for at han skulle overleve.

Siden har Schechterle vært gjennom en seire operasjoner. Han vendte tilbake til jobben i november 2002, og jobber per dags dato i Phoenix-politiets avdeling for drapsetterforskning.

- Sjokkert
Til AP forteller politimannen at han ble oppringt av representanter for politidistriktet han jobber i lørdag, og advart mot artikkelen.

- Jeg ble sjokkert og overrasket. Så ble jeg bekymret over familiens reaksjon, fordi jeg visste at de ville ta dette tungt, sier trebarnsfaren Schechterle.

Kona Suzie er med på bildet Weekly World News hadde publisert.

Weekly World News er blant annet kjent for ekstremt spekulative artikler om UFO-er og om hvor Elvis Presley lever videre i verden.

Beklaget hendelsen umiddelbart
Ordføreren i Phoenix ringte sporenstreks til tabloidens eierselskap American Media Inc. for å klage da han fikk høre om saken, og selskapet kom umiddelbart en unnskyldning.

- Dette var en feil fra redaktørens side, som ikke kommer til å finne sted igjen, sier talsmann for American Media, Stuart Zakim.

Bildet Weekly World News brukte var tatt av nyhetsbyrået AP i forbindelse med en prisvinnende serie artikler rundt Schechterles kamp for å komme seg etter ulykken. Den amerikanske politimannen har vært svært ærlig i forhold til vanskeligheter med utseendet hans etter ulykken.

- Jeg forstår at utseendet mitt vil tiltrekke seg mye oppmerksomhet, både positiv og negativ, men dette var for mye, mener han.

I tillegg til unnskyldningen gir Weekly World News 5.000 dollar til et fond i Schechterles navn.

Suksessrik foredragsholder
Svenske Lasse Gustavsson som ble tilsvarende hardt skadd under en brannulykke i 1981 har klart å bruke sine erfaringer på en positiv måte. Gustavsson har gjort suksess som foredragsholder i flere land, og gjentatte ganger besøkt Norge.

Brannmannen som lå i koma i to måneder etter ulykken, bruker tiden sin til å fortelle andre hvordan han jobbet seg ut av tragedien, og hvordan han klarte å flytte fokus over på framtiden.

Mange vil huske han fra Spektrum-showet til Team Antonsen i fjor, hvor han stilte sammen med Cato Zahl Pedersen. Før det gjorde han et sterkt inntrykk på norske tv-seere da han ble intervjuet på NRK hos Fredrik Skavlan i Først & Sist.

– Sterkt! Det var sterke inntrykk, fortalte John Carew til TV 2 Nettavisen etter at fotballandslaget sommeren 2003 møtte svensken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere